Полицаите в Първомай - търговци, зареждат гориво и пият без да плащат
Полицаите в Първомай - търговци, зареждат гориво и пият без да плащат / Thinkstock/Getty Images
Апелативният прокурор в Пловдив Иван Даскалов
81810
Апелативният прокурор в Пловдив Иван Даскалов
Окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов
  • Апелативният прокурор в Пловдив Иван Даскалов
  • Окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов

Началниците на полицията в Асеновград и Първомай са арестувани заради поредица от злоупотреби със служебното им положение.

Полицейските шефове от Първомай и Асеновград прикривали престъпления

Обвиненията срещу Димчо Темелков, подчинените му полицейски инспектори и срещу Васил Налбантов и неговият заместник са за прикриване на престъпления, търговия с влияние и оказването на помощ да се избегне наказателна отговорност. На този етап с обвинение са петима полицейски служители, съобщи апелативният прокурор на Пловдив Иван Даскалов.

80% от състава на РПУ-Първомай  се занимава с частна стопанска дейност  в работно време  със съгласието на  началника, дори  и по време на досъдебното производство. Това съобщи окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов.

Занимават се с търговия, отглеждане на земеделски култури, дърводелски услуги, поставяне на кафе-машини. Почти всички служители или зареждат личните си автомобили с гориво или хапват и пийват в определени заведения без да си плащат сметките за каквото и да било, каза Попов.

По думите му там цари феодализъм и има срастване между полицията и влиятелните хора. Служителите на реда прикривали престъпленията, извършени от син на местен бизнесмен, а началникът на районното управление получил като подарък от автомобил.

Други новини от Пловдив