Полицаи спасиха отвлечена жена
Полицаи спасиха отвлечена жена / снимка: Sofia Photo Agency

45-годишна жена от Пордим беше спасен, след като в понеделник вечерта беше отвлечена от дома си. Сред дванайсетимата похитители са били зет й и баща му.

Сигнал за похищението е подаден от 27-годишната дъщеря на отвлечената, около 21,30 часа в пордимското Районно полицейско управление. Жената разказала, че пред къщата й спрели три автомобила с група мъже, въоръжени с метални пръти и ножове. Нападателите разбили входната врата и отвлекли майка й. След като полицаите предприели необходимите действия, на всички авто-патрули в Плевенска област е била изпратена информация.

Проверка установила, че 27-годишната жена е живяла в Гулянци на съпружески начала с единия от нападателите. Напуснала го преди шест месеца заради системен домашен тормоз. В нощта на покушението нападателите търсели нея, но тя се укрила в мазето на къщата. След като не я открили, те взели майка й като заложник.

Два от автомобилите на похитителите са засечени на първокласен път Плевен - Русе, а третият е намерен в Гулянци. Отвлечената жена е открита от полицаите в дома на похитителите. Върната е на близките си в добро здравословно състояние.

Установено е, че 28-годишният зет е уговорил предварително отвличането с баща си. И двамата имат криминални досиета и присъди. За отвличането към тях се присъединила и група от още 10-ма мъже, повечето, от които криминално проявени.

Организаторите на похищението са задържани за 24 часа. Образувано е досъдебно производство, а материалите са внесени в прокуратурата.

Други новини от Плевен