Полицаи на мотори ще ескортират абитуриенти
Полицаи на мотори ще ескортират абитуриенти / Sofia Photo Agency, архив
Богдан Милчев
53248
Богдан Милчев
Главен комисар Николай Николов
  • Богдан Милчев
  • Главен комисар Николай Николов

Абитуриентите от 14 столични училища ще бъдат ескортирани от полицаи на мотори по време на баловете, съобщи директорът на столичния КАТ Богдан Милчев. В центъра на София те ще се съберат на своеобразен парад, като целта е абитуриентите да не се показват от прозорците на автомобилите. Останалите училища също могат да се възползват от услугата, обясни Милчев. Идеята на КАТ е съгласувана с кмета на София Йорданка Фандъкова. 30 мотористи с включени светлини ще следят за движението в София, посочи още Богдан Милчев.

Родителите и близките на празнуващите, както и гражданите да следят за
пияни шофьори и за всякакви нарушения, апелираха от МВР. Заради предстоящите балове са проведени срещи с ръководствата на 150 училища само в София.

Над 800 заведения и хотели са проверени за спазване на изискванията за пожарна безопасност - разполагат ли с планове за евакуации, изправност на пожарогасителната техника, подготовката на персонала за бърза реакция при инцидент, обясни главен комисар Николай Николов. Изключително внимание е отделено и към хижи и туристически вили, където често абитуриентите организират втората вечер от своя празник.

Абитуриентските балове започват от 24 май, последният е на 16 юни. На 25 май ще празнуват най-много училища - 46.