Полицаи, изнасилили непълнолетна, искат да ги върнат на работа
Полицаи, изнасилили непълнолетна, искат да ги върнат на работа / снимкa: ОД на МВР-Разград
Полицаи, изнасилили непълнолетна, искат да ги върнат на работа
25155
Полицаи, изнасилили непълнолетна, искат да ги върнат на работа
  • Полицаи, изнасилили непълнолетна, искат да ги върнат на работа

При закрити врата в Административния съд в Разград започна делото, заведено от бившият полицай Анани Велев, уволнен заради секс с непълнолетна. Във Варна се подготвя наказателен процес срещу Велев и неговия бивш колега Драгомир Димитров. Екс униформените искат от Административния съд в Разград да бъдат възстановени на работа.

За пръв път журналисти бяха изгонени от дело в Административен съд - Разград. Искането бе на защитника на Анани Велев адвокат Стоян Димитров, решението взе съдия Марин Маринов.

Самият Велев се появил в коридорите на съда, разказаха посетители в сградата, но когато разбрал, че има журналисти, изчезнал. По закон той има право да не влиза в съдебна зала, ако е уполномощил свой представител.

След продължило около половин час заседание съдът отложи делото заради събиране на нови доказателства, оповести адвокат Стоян Димитров.

Анани Велев и Драгомир Димитров бяха уволнени дисциплинарно през октомври 2009 г. Повод за това бе започнало разследване от Районната прокуратура във Варна за извършено блудство. По време на тяхна командировка във Варна, 15-годишна девойка ги потърсила за помощ, като се е оплакала, че неин познат се е опитал да я изнасили на плажа. Вместо да помогнат на тийнейджърката, униформените от Разградско я завели в бунгалото, в което те били настанени. Там правили секс с нея, като заснели извършеното с мобилни телефони.