/ Dariknews.bg
Сигнали за заледени участъци има и по пътя Смолян-Стойките
На много места в Смолянско, температурите паднаха до нулата, като са образувани поледици, което изисква внимателно шофиране от страна на водачите на моторни превозни средства, съобщават от Областно пътно управление.

Затварят за 10 дни пътя Девин-Кричим заради асфалтиране

Рано сутринта е излезнала техника, която е опесъчавала пътните участъци за Пампорово, Проглед и Чепеларе. Тази сутрин, катастрофа между два автомобила, затруднява движението по пътя Смолян-Пампорово, в участъка до „Мирчо войвода“.

Пътнотранспортното произшествие се е разминало само с материални щети, без пострадали. Движението в участъка се осъществяла в едната лента, като  един от автомобилите е обърнат на едната си страна, извън пътното платно.

„На сенчестите места има образувани поледеци, което изисква внимателно каране и гуми, съобразени със зимните условия“, коментираха от дежурната част на ОПУ-Смолян.

АПИ обяви 15-милонната поръчка за пътя Пловдив - Асеновград

Сигнали за заледени участъци има и по пътя Смолян-Стойките. 
Затворен за движение на всички моторни превозни средства от 08:00 до 17:00 часа е пътя Девин-Кричим, като ограничението на движението е в сила през делничните дни тази седмица, както и последните работни дни на месеца.

През почивните дни, движението по пътният участък ще се осъществява в нормален режим. Причината за затваряне на пътната отсечка е асфалтиране.