Поискаха откуп за отвлечения Вене Сотиров
Поискаха откуп за отвлечения Вене Сотиров / netinfo
Поискаха откуп за отвлечения Вене Сотиров
19077
Поискаха откуп за отвлечения Вене Сотиров
  • Поискаха откуп за отвлечения Вене Сотиров

Поискан е откуп за отвлечения бизнесмен Вене Сотиров, научи Дарик. По непотвърдена информация похитителите са поискали над 1 млн. лева.

По-рано през деня роднини на Сотиров отрекоха да им е искан откуп, а от МВР не коментират ситуацията. Дъщерята на бизнесмена Ирина категорично отрече да е искан откуп, и каза, че никой не й се е обаждал. "Щях да се радвам, ако беше вярно. Не работим с полицията. Според мен е станала грешка и продължавам да си мисля, че е станала грешка. В очакване сме полицията да залови похитителите. Това е просто абсурдно, простотията в тази държава вече е стигнала до там", каза Ирена Сотирова.

64-годишният Вене Василев Сотиров беше отвлечен на 16 април пред блок 133 в столичния квартал „Сухата река”, където живее. Това стана три дни, след като беше освободен бизнесменът Киро Киров. Похитителите са били четирима. Двама от тях са били в полицейски униформи с неприкрити лица, а другите двама са били с полицейски униформи и качулки с надпис „Полиция”. До момента за него не е поискан откуп.

По свидетелски показания Вене Сотиров паркирал джипа си пред блока и тръгнал да се прибира. Тогава от полицейска кола изскочили двама с качулки и автомати, другите двама чакали в колата. Той се развикал, а те употребили сила, тъй като бизнесменът е едър и силен човек. Пред входа има капки кръв, паднали са и ключовете му и дребни стотинки. Група деца, които са играели пред входа, са видели всичко.

Отвличането е извършено по същия начин и със същия почерк като това на Киро Киров. Близките на похитения са се свързали с полицията и са подали жалба, и за новото отвличане вече е образувано наказателно производство. То се наблюдава от групата прокурори от Софийска градска прокуратура, които разследват и отвличането на Киро Киров.