Въоръжен обир на бензиностанция в пазарджишко село. За изминалите 10 дни това е втори подобен случай в региона. Обект на обира е бензиностанция в началото на пазарджикото село Главиница. По данни на полицията извършителите са били двама. Единият е влязъл в обекта и е извършил обира, докато другият го е чакал наблизо с автомобил. Двамата са на 23 и 19 години и са от съседното село, посочва NOVA.

Двама мъже обраха бензиностанция в Пазарджишко

Обирът е извършен за 20 секунди и е заснет от охранителните камери на бензиностанцията. Екшънът се разиграва към 3 през нощта, когато в обекта нахлува млад мъж с качулка на главата и тъмна медицинска маска на лицето.

„Колегата излиза да ходи до тоалетна. Нападателят излиза от тук с нож. Тръгва към него. Колегата избягва и той влиза вътре и взима парите. Някъде към 500-600 лева”, разказа Петър Николов- служител на бензиностанцията.

„Явно момчето се е уплашило, тъй като все пак говорим за 18-годишен служител, и е направил единственото логично нещо за момента - да успее да се добере до изхода и да избяга”, обясни говорителят на ОДМВР- Пазарджик Мирослав Стоянов.

Така необезпокояван грабителят отмъкнал наличния в касата оборот от 580 лева. Служителят на бензиностанцията, за когото това било първо нощно дежурство веднага сигнализирал полицията. И само няколко часа по-късно криминалистите задържали извършителите на дръзкото престъпление. Намерили и парите, които двамата са разделили по равно. И двамата са от село Алеко Константиново.

Това е вторият обир на бензиностанция само за една седмица. Преди дни жена с найлонов плик на главата задигна 34000 лева от бензиностанция край Асеновград. А заплашената служителка се оказа нейна съучастничка. Двете бяха осъдени условно на половин година затвор, след като върнаха парите и сключиха споразумение с прокуратурата.

Сега за обира двамата извършители ги заплашва затвор до 8 години.
nova.bg