/ Thinkstock/Getty Images
Първият по рода си за България национален „Поход за Семейството“ ще се проведе утре в пет от най-големите градове на страната ни. София, Пловдив, Варна, Бургас и Русе ще празнуват брака и традиционното семейство, състоящо се от мъж и жена.
 
В различните градове шествията в подкрепа на традиционното семейство от мъж и жена ще тръгнат в различни часове – в Пловдив в 11:00 ч., във Варна в 15:30 ч., в  Бургас в 18:00 ч., в Русе в 17:00 ч. В София шествието ще тръгне от Народното събрание в 14:00 ч.
 
Акцент в Похода в част от градовете ще бъдат двойки, облечени в сватбените си костюми и булчински рокли. Участниците в похода ще изразят своята позиция по важни за обществото въпроси, свързани с брака, семейството и децата, заяви Ивайло Тинчев, един от организаторите на събитието. 
 
По време на събитието ще бъде прочетена Декларация, адресирана до народните представители с призив за подкрепа на брака и семейството и за защита на децата от джендър политиките. Предвижда се за финал на събитието да бъдат пуснати десетки балони, с надпис „ЗА семейството от мъж и жена“. Най-добрата среда за израстването на едно дете е традиционното семейство, посочи Ивайло Тинчев.
 
Здравите семейства носят огромна полза и за съпрузите, и за децата, категорични са организаторите на похода. Те очакват в събитието да се включат хиляди привърженици на традиционното семейство и християнските ценности в обществото ни.