Погребват във вторник Малин Илиев
Погребват във вторник Малин Илиев / DarikNews.bg, архив

59-годишният Малин Илиев, който почина в неделя от тежките си травми, получени при взрив пред офиса на "Евророма" в Сандански, ще бъде погребан на 31 юли, съобщи за Дарик председателят на политическото движение Тони Ангелов.

Очаква се Ангелов, негови колеги и роднини на починалия да заминат за София, откъдето да вземат тялото и да го транспортират в Сандански. "Намерението ни е да погребем Малин към 11-12 часа на 31 юли. Все още не е ясен точният час, защото първо ще трябва да докараме тялото в дома му", каза Тони Ангелов. Очаква се за погребението в града да пристигне и председателят на "Евророма" за България Цветелин Кънчев.

"От деня на инцидента аз не съм престанал да помагам на семейството на Малин, така ще бъде и занапред", заяви Тони Ангелов.

59-годишният Малин Илиев е баща на две дъщери, има и три внучета. Той бе разкъсан от самоделна бомба на 29 юни малко преди 06.00 часа сутринта в Сандански. Взривното устройство бе поставено пред офиса на „Евророма" в курортния град.

След взрива в Сандански бяха задържани и четирима младежи по подозрение, че са извършили деянието. Това са Николай Йовев, Стоян Ставрев, Васил Георгиев и Александър Ангов.

На 10 юли Софийският апелативен съд реши да остави заподозрените в ареста.

Други новини от Благоевград