Погребват починалото в Разград дете
Погребват починалото в Разград дете / netinfo

За 11 ч. в село Бисерци е насрочено погребението на починалото след сбиване в двора на училище “Никола Икономов” в Разград момче. 14-годишният Халил Хасанов почина в линейка на път за болницата, аутопсията установи, че причина за смъртта е мозъчно сътресение, довело до оток на мозъка и блокиране на дишането.

За погребението от гурбет в Германия се завърнаха родителите на Халил, момчето от две години живеело само в апартамента на майка си и баща си в Разград, негов настойник била баба му, която живеела в отдалеченото на 50 км от Разград село Бисерци.

Преди погребалната церемония паметта на съученика си ще почетат децата от 8 “б” клас в ОУ”Никола Икономов”. С училищен автобус до селото ще пътуват и учителите на Халил – съобщи директорката на школото Николета Радева. Със заповед тя е преместила учебните занятия за следобед, сутринта ще има само занималня за децата от първи и втори клас. От вчера до 21 декември училището е в траур, не се провеждат часове по музика и хореография.

14-годишният Халил Хасанов почина във вторник по обяд. Мозъчното сътресение се е получило след удар с юмрук от съученика на Халил Хюсеин Насуфов и от падането на спортната площадка в училищния двор.

По случая е образувано досъдебно производство за умишлено убийство срещу неизвестен извършител. От прокуратурата увериха, че разследването ще приключи в законовия двумесечен срок.