Погнаха Цар Киро заради заплахи
Погнаха Цар Киро заради заплахи / netinfo

Районна прокуратура – Пловдив е разпоредила проверка на Цар Киро заради открити заплахи и закани към журналист от централен ежедневник. Те са отправени при опит на колегата да получи коментар във връзка с подозрения за причастност на Кирил Рашков към канала за износ на малолетни джебчийки в Италия.

Това е скандално посегателство срещу свободата на словото и ако бъдат събрани данни за извършено престъпление, срещу Рашков ще бъде образувано наказателно производство по чл. 143 от Наказателния кодекс – за принуда, се казва в официално изявление на прокуратурата. По този текст НК предвижда до 6 години лишаване от свобода, коментираха магистрати.

Вече поднесохме извиненията си в редакцията на вестника в София, случаят ще бъде приключен бързо, каза пред Дарик синът на Цар Киро, Иван Рашков. Според “принца” баща му може би е реагирал емоционално, защото е приел телефонния разговор като опит за груба шега от неизвестно лице.

Баща ми е най-известният циганин в страната и много хора злоупотребяват с името му, така Иван Рашков коментира показанията на прибраните за джебчийство в Италия малолетни момичета от ромски произход, според които организатор на трафика е Цар Киро от Катуница.

Самият Кирил Рашков пред Дарик направи аналогия с началото на демократичните промени, когато стотици задържани за производство на фалшив алкохол твърдели, че работят за него, но той дори не бил разпитван за такова престъпление. От вестника и от вас научавам подробности за аферата в Италия, закле се ромският “владетел”.