Поетеса поведе бунта срещу областния на Пловдив
Поетеса поведе бунта срещу областния на Пловдив / снимка: DarikNews.bg, Пловдив
Поетеса поведе бунта срещу областния на Пловдив
64850
Поетеса поведе бунта срещу областния на Пловдив
  • Поетеса поведе бунта срещу областния на Пловдив

Пловдивската поетеса и собственик на издателска къща Божана Апостолова поведе протеста пред областна управа в Пловдив тази сутрин. Малко след 8.30 ч. група от 30-ина протестиращи се опита да блокира възловото кръстовище на булевардите „6 септември” и „Васил Априлов”, но малко по-късно се върна пред входа на сградата.

Кметът Иван Тотев разбра от Дарик за развитието на ситуацията пред областната администрация и остана видимо изненадан. Според него протестиращите в Пловдив са интелигентни и няма предпоставки за ескалация на напрежението, включително и на големите протести, които ще се организират през събота и неделя.

Венцислав Каймаканов започна първия си работен ден вчера въпреки събралите се 50-ината недоволни от назначението му, които го призоваваха да излезе и да разговаря с тях. В крайна сметка Каймаканов излезе пред протестиращите, но бе посрещнат с бурни освирквания и обидни реплики.

Пред журналисти той заяви отново, че не е партийна кандидатура и е избран лично от премиера Орешарски. По думите му слуховете за връзката му с ДПС се пускат нарочно от партийните централи на недоволните от назначението му.

Тази сутрин той не бе в кабинета си, установи проверка на пловдивските журналисти, които влязоха в сградата, за да се убедят лично. Според източници от охранителна полиция Каймаканов изобщо не е пристигал днес в областна управа Пловдив.

Пловдивчани заявиха, че подкрепят изцяло и протестите в Благоевград срещу Муса Палев.