Подсъдимите по делото Орце Коруновски влизат в затвора
Подсъдимите по делото Орце Коруновски влизат в затвора / netinfo

Доживотен затвор без право на замяна постанови Варненският окръжен съд за 36-годишния Малин Крумов - един от подсъдимите за убийството на македонския гражданин Орце Коруновски. Инцидентът се разигра посред бял ден на 22 септември 2002 година в заведението за бързо хранене "Тропс къща" в центъра на Варна.

За двама от съучастниците на Крумов - 38-годишния Венко Агонцев и 42-годишния Димитър Викентиев - съдът постанови по 16 години лишаване от свобода при усилено строг режим. Третият съучастник - Карамфил Карамфилов, който все още се издирва от органите на реда, бе осъден задочно на 17 години затвор.

Като поръчител на убийството бе уличен Димитър Бенишев, но неговото производство бе прекратено преди 3 години, след като той се самоуби в дома си в Бояна.

Събраните материали по делото са дали основание на прокуратурата да твърди, че убийството на македонския гражданин е обмислено, подготвено и организирано дълго време. Присъдата на Варненския окръжен съд може да се обжалва в 15-дневен срок пред въззивна инстанция.

Други новини от Варна