Подпомагат 148 наводнени семейства от Пазарджишко
Подпомагат 148 наводнени семейства от Пазарджишко / netinfo
148 домакинства от община Пазарджик, пострадали при наводненията на 6-7 юни и 5 август тази година, ще бъдат подпомогнати със средства от фонд „Бедствия и аварии“, съобщи кметът на Пазарджик Тодор Попов. Помощта е под формата на строителни материали на стойност 70 987 лв.

Предприетите мерки са след издадена заповед на кмета на общината Тодор Попов за сформиране комисия, която да огледа щетите, причинени от последното наводнение в периода 17-19 ноември.

Днес бяха представени резултатите от работата на комисията. Най-пострадали са 30 домакинства, от които пет в Братаница, девет в Гелеменово, 11 в Сбор, три в Ляхово и в селата Тополи дол и Овчеполци – по едно. Комисията е набелязала мерки за ограничаване на последствията от обилните валежи. Те са свързани с почистване на дерета, укрепване на стените на дигите и др.

Към администрацията е сформирана и група, която при обилни дъждове ще прави оглед на невралгичните места и ще реагира бързо, за да не се допуска заливане на къщите. За следващата година ще бъдат предвидени и средства в общинския бюджет, които да покриват разходи за навременна помощ при природни бедствия, обяви още кметът Тодор Попов.