Подкрепяна от бизнесмена Ковачки партия влиза в следващия парламент?
Подкрепяна от бизнесмена Ковачки партия влиза в следващия парламент? / снимкa: Sofia Photo Agency
Партия “Лидер”, която е подкрепена от бизнесмена Христо Ковачки, има реални шансове да влезе в следващия парламент в коалиция с ВМРО и Земеделски народен съюз. Това показват резултатите от проучване на агенция “Барометър инфо”. Пак според тях, ако изборите бяха днес, най-много българи щяха да гласуват за ГЕРБ на Бойко Борисов.

От агенция “Барометър инфо” твърдят, че коалицията между “Лидер”, ВМРО и Земеделски народен съюз може да се окаже голямата изненада на предстоящите у нас догодина парламентарни избори. Към момента коалицията има почти 4 % подкрепа от българите, според изследването на агенцията. Оттам смятат, че одобрението към тези три партии тепърва ще расте.

Ако изборите бяха днес ГЕРБ щеше да ги спечели с 20,89 % от гласовете, показва още проучването. В сравнение с подобно през април, партията на Бойко Борисов бележи спад от 1 %.

Другите сигурни в следващото Народно събрание са БСП – с почти 15 % от гласовете, ДПС – с малко над 6 %, Атака – повече от 5 %. Навън остават СДС, ДСБ и НДСВ. Жълтите, които сега са в управлението на страната, е възможно дори да не съберат 1 % на парламентарните избори.

Изследването на “Барометър инфо” показва, че на тях със сигурност ще гласуват около 40 % от българите. Близо 33 % са категорични, че няма да отидат до урните.