/ БГНЕС, архив
Право на всеки е да изрази позицията си, осигурени са 800 хил. за ремонти, каза зам.-министър Жени Начева
В спешен порядък се предвижда ремонтът на отделението по алергология, а впоследствие и на отделението по хематология в "Александровска болница". Това стана ясно от думите на зам.-министъра на здравеопазването Жени Начева пред журналисти по повод анонса за протест от страна на медиците в болничното заведение.

По-рано лекари от "Александровска" болница заявиха, че ще излязат на протест заради "ужасяващи условия на труд и мизерия в помещенията за лечение на пациенти".

"В спешен план ще пребазираме отделението по алергология, за да се направи ремонт и да се създадат безопасни условия за труд. Имаме ежедневни срещи с двете клиники по алергология и кожни болести и с директора на лечебното заведение това да стане по най-подходящия начин. Допълнително сме създали организация да започне подготовка за ремонт на друго отделение - по хематология. Говорим с екипа на болницата за неговия спешен ремонт", обясни Жени Начева.

Ананиев: 500 млн. лева повече пари за разходи от догодина (ВИДЕО)

Тя уточни, че за отделението по алергология са осигурени до 300 000 лева, а за това по хематология - до 500 000 лева. Трябва обаче и да стартират необходимите обществени поръчки за ремонтите.

"Право на всеки е да реши как да изрази своята позиция. Работим добре с екипа на болницата и с лекарите постепенно техните инвестиционни разходи и спешни ремонти да се случат", коментира зам.-министърът заявката на лекарите да излязат на протест.