Почина още един водолаз, работещ в АЕЦ „Козлодуй”
Почина още един водолаз, работещ в АЕЦ „Козлодуй” / Sofia Photo Agency

По време на обучение е починал водолазът Росен Антонов, работещ в АЕЦ "Козлодуй". Това е станало в късния следобед вчера по време на поддържащо обучение за работа в подводни условия на командировани служители от АЕЦ "Козлодуй", осъществявано от
Института по океанология при БАН - Варна, в акваторията на Черно море, съобщиха от централата.

За инцидента са уведомени Изпълнителна агенция "Главна инспекция по труда", Териториалното поделение на Националния осигурителен институт - Враца, както и другите компетентни органи.

АЕЦ "Козлодуй" е сформирала собствена комисия, която днес е заминала за Варна за изясняване и анализиране на всички обстоятелства около трагичния инцидент.

Ръководството на атомната електроцентрала изказва искрени съболезнования на семейството на водолаза.

В началото на май тази година при инспекция на шахта в АЕЦ "Козлодуй" на метри под водата загина 29-годишният Радослав Стоянов от Козлодуй. Той беше нает като водолаз от варненска фирма, която работи по договор с централата. Според издадения смъртен акт мъжът е починал от инфаркт, причинен от заболяване. Според негови близки и роднини обаче той е бил атлетичен и в добро здравословно състояние и е изключено да е страдал от сърдечно заболяване.