На 53-годишна възраст почина една от легендите на българския баскетбол - Спас Натов, съобщиха от Българската федерация по баскетбол.

„Загубихме едно голямо име! Загубихме един прекрасен човек! Почивай в мир! Поклон пред светлата му памет!“, пишат на официалната им уебстраница.

Поклонението в памет на Спас Натов ще е в петък, 28 май, от 10:00 до 13:00 ч. в спортна зала "Христо Борисов" във Варна. Погребението ще се състои на 29 май, събота, в 13:00 ч. в гробищния парк в родния му град Пазарджик.Спас Натов е роден на 5 февруари 1968 в Пазарджик и започва баскетболния си път едва 8-годишен. Играл е за ЦСКА, Славия и Черно море в клубния си път, а в националния отбор участва на две европейски първенства - през 1991 и 1993 година. Между 2006 и 2016 година е на три пъти треньор на мъжкия отбор на Черно море и работи с подрастващи в школата.

От есента на 2017 година той се завръща в родния си град, където е треньор в школата на Хебър. След това отново се връща във Варна, където продължава работата с млади таланти.

"На терена Натов бе известен с ювелирната си игра на поста център. Като треньор пък остана в сърцата на фенове и играчи с познанията и топлината си", посочват още от баскетболната федерация.