/ Булфото
На 51-годишна възраст, след дълго боледуване, почина актьорът Дейвид Славчев, директор на драматичния театър във Видин.

Колективът на Общински драматичен театър "Владимир Трандафилов" - Видин, на който Славчев бе директор в продължение на четири години, изказва най-искрени съболезнования на близките и роднините му.

Актьорът е роден на 14 юли 1971 година. Първите си крачки в актьорската кариера прави на сцената на Младежкия театър, когато е едва на осем години в пиесата „Не събуждайте госпожата“.

Следват участия в детски програми по Българската национална телевизия. През 1991 г. е приет в НАТФИЗ в класа на проф. Стефан Данаилов. След завършването му продължава кариерата си в "Софийския пътуващ театър" и "Младежкия театър". Зрителите го познават добре и в превъплъщението му на репортер, част от екипа на предаването "Господари на ефира". 

От декември 2018 г. до декември 2022 г. Дейвид Славчев е директор на Общински драматичен театър "Владимир Трандафилов"- Видин. Славчев дебютира като директор на Видинския театър с постановката „Само за мъже“ по Дарио Фо, като  режисьор на спектакъла и актьор, влизайки в три различни роли. На видинска сцена Дейвид Славчев постави и участва в  редица постановка – „Извънредно положение“, „Ирония на съдбата“, „Женско царство“ и др.
БТА, БГНЕС