Почетоха паметта на загиналите преди 3 десетилетия
Почетоха паметта на загиналите преди 3 десетилетия / пресцентър, Община Момчилград
С едноминутно мълчание днес бе почетена 31-годишнината от трагедията, при която загинаха 10 военнослужещи във водите на придошлата река Върбица, съобщиха от местната администрация в Момчилград. Близки на загиналите, представители на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва, кметът на община Момчилград Илкнур Кязим, председателят на общинския съвет Ерсин Юмер, служители на общината и граждани са поднесли венци и цветя пред паметника на брега на реката.

"Всяка година отдаваме почит към военнослужещите, загинали в служба на родината. По този начин ние изразяваме и нашата съпричастност към мъката на близките на загиналите. Няма думи, които могат да опишат трагедията, разиграла се преди 31 години. Всички ние се надяваме случилото се никога да не се повтаря", е заявил кметът на общината Илкнур Кязим.

От общината припомнят, че трагедията във Върбица се разигра на 12 декември 1990 година, когато придошлата река залива част от колона с военни машини. Армейци и местни хора успяват да изтеглят от водата с въжета част от залетите военнослужещи. В реката обаче намират смъртта си 10 души.