По-високопоставен от Дъмпела наръгал Багата
По-високопоставен от Дъмпела наръгал Багата / снимка: Sofia Photo Agency, архив
Човек на по-високо ниво от Дъмпела наръгал Багата
54643
Човек на по-високо ниво от Дъмпела наръгал Багата
  • Човек на по-високо ниво от Дъмпела наръгал Багата

Човек на по-високо ниво от Дъмпела е наръгал Багата. Това заяви в Пловдив министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов. По думите му нападателите на Благой Иванов вероятно са разчитали той да не се възстанови и да даде показания.

По-рано стана ясно, че Благой Иванов-Багата в първите си показания е посочил, че не е нападнат от Даниел Стефанов-Дъмпела, а от Иво Чобанов-Пилето.

Министър Цветанов каза, че материалите от разпита на Багата са дадени на Софийска градска прокуратура. Той потвърди, че има нов заподозрян по случая. Има и съвсем обективни обстоятелства, които са поставили в заблуждение разследването до този момент, каза вицепремиерът.

Багата беше намушкан близо до сърцето при свада в столичното заведение „Домби бар" в края на февруари. Известният спортист бе приет в „Пирогов" с тежка ножева рана в областта на гърдите, с опасност за живота. Подложен бе на спешна животоспасяваща операция. На няколко пъти състоянието му беше изключително критично. Лечението на Иванов продължи повече от три месеца. Багата бе изписан от лечебното заведение на 30 май.