Плугчиева: Поканата към мен не е партийно оцветена
Плугчиева: Поканата към мен не е партийно оцветена / снимка: Sofia Photo Agency
Поканата към мен е на базата на експертните си знания и опит, да се ангажирам с една сериозна, сложна и конкретна задача. Поканата в никакъв случай не е партийно оцветена - това каза в предаването „Денят” на Дарик радио Меглена Плугчиева, която в момента е посланик на страната ни в Германия. Днес тя бе предложена от управляващата коалиция БСП-НДСВ-ДПС за вицепремиер по еврофондовете.

Относно парите за България по еврофондовете Плугчиева коментира: „Познатите ясни и прости правила на Европейския съюз за действието и прилагането на програмите трябва да бъдат въведени в действие. Трябва да има обучение на хората и на всички бенефициенти, трябва да има съответния превантивен контрол на подготовката и приемането на проекти и при тяхната реализация – също строг контрол. Целият този процес трябва да става с необходимата прозрачност”.

„Не смятам, че има някакви дублиране, а има само едно допълнение и концентриране на отговорността, фокусиране на отговорността в един по-тесен екип като по този начин може много лесно да бъде контролирана и наблюдавана” - това отговори Плугчиева на въпрос препокрива ли се бъдещата й дейност с тази на министъра по европейските въпроси.

Цялото интервю с Меглена Плугчиева чуйте в прикачения звуков файл.