Плугчиева: Обсъждат се варианти за приемник на Димитър Иванов
Плугчиева: Обсъждат се варианти за приемник на Димитър Иванов / снимка: Sofia Photo Agency
Преди да стане ясно, че изпълнителният директор на Национална агенция "Пътна инфраструктура" Димитър Иванов си подава оставката, вицепремиерът Меглена Плугчиева каза, че той може да бъде сменен по здравословни причини. По този повод тя щяла да разговаря с премиера Сергей Станишев.

Плугчиева коментира, че темповете на работа на националната агенция са незадоволителни и ще се избегнат санкции от ЕК само ако се ускори подписването на договорите по предприсъединителните програми.

„Ако здравословното му състояние не позволява, трябва да намерим друго решение, но във всеки случай да довършим ангажиментите си и да подпишем споразумения по оперативните програми”, каза Плугчиева.

Така вицепремиерът обоснова обсъждането на различни варианти за приемник на Иванов, но бе категорична, че решението трябва да бъде взето съвместно с премиера и министрите Петър Мутафчиев и Асен Гагаузов. Плугчиева допълни, че Иванов е трябвало сам да избере и назначи заместниците си и затова има забавяне по сформирането на ръководния екип на Националната агенция „Пътна инфраструктура".