Пловдив бедства след пороя, мълния уби момче
Пловдив бедства след пороя, мълния уби момче / Снимка: Sofia Photo Agency
Една жертва взе пороят в Пловдивско, над 200 семейства са евакуирани, пожарникари спасяват живота на хора, чиито автомобили са залети от вода и скални маси.

Пожарникарите в Пловдив спасиха жена и дете от лек автомобил, потънал във водата по пътя за село Марково. 13-годишно момче загина при мълния, паднала край Красново. Момчето е пасяло крави и не е успяло да се прибере до селото по време на големия порой снощи.

Няколко автомобила, между които и таксита са били затрупани от скална маса и парчета асфалт от свлачище, породено от пороя по пътя за Бресник. Залят е пътят за село Руен. Цяла нощ и в момента работят над 15 екипа на регионалната служба за пожарна и аварийна безопасност. Отводнява се подлезът на Централна гара–Пловдив, детската клиника в многопрофилна болница за активно лечение „Св. Георги” и данъчното управление на ул. „Скопие”. В Пловдив са наводнени и автогарите Север и Родопи, големите булеварди са непроходими. Част от центъра на Асеновград е залят от тиня. Кметът Кирил Трендафилов заяви за Дарик, че цяла нощ екипа му се е борил с бедствието.

Трагично остава положението в пазарджишкото село Гелеменово, където са наводнени близо 200 къщи от прелялата река Телкидере. Заради големите порои остава затворена и автомагистрала „Тракия”, която на разклона до Гелеменово е залята от вода. Обходният маршрут е през Пазарджик.

Други новини от Пловдив