„Шпионската афера е автентична. Приветствам действията на българските институции и дори ги считам за леко закъснели, защото много отдавна стана ясна силата и размерът на руската хибридна атака в България. За това са изписани не един или два доклада на ДАНС”, заяви президентът ‎2012‎ – 2017 г. Росен Плевнелиев пред NOVA.

Мария Захарова: Русия е обезпокоена от обвиненията в шпионаж срещу Николай Малинов

„Ние не изгонихме руски агенти, когато много други държави го направиха. Както винаги, плащаме високата цена на собственото си нежелание да покажем кои сме ние, кое е нашето семейство, как отстояваме своята геополитическа посока. България трябва да покаже характер”, коментира още Плевнелиев.

Той смята, че у нас има много руски разузнавачи и мрежи на влияние.

Цветан Василев имал намерение да даде на Малофеев активи за 1,5 млрд.

„Българската православна църква отдавна се превърна във филиал на руската и ни кара да се срамуваме. Тези неща, рано или късно, ще станат обект на българските институции с цел защита на националния интерес”, заяви Плевнелиев.

Той свърза и настоящия президент Румен Радев с изместването на обществените ценности в България заради руска дезинформация.

Прокуратурата публикува доказателства за шпионажа на Малинов (СНИМКИ)

„Дотам сме я докарали, че президентът, в реч за 6 септември, излиза и казва, че отдавна нямаме идеал и сме загубили нашата посока и цел. Нима това е така?”, запита Плевнелиев.
nova.bg