Родители гледали как децата им размахват пистолети, Агенция за закрила на детето проверява случая
800 лева е била цената, която е платена за заснемането на скандалния клип в Съдебната палата, съобщава NOVA

Разпоредената проверка от Данаил Кирилов трябва да установи кой и на какво основание е дал разрешение на видеото оронващо престижа на съдебната власт. Паралелно проверка започна и Държавна агенция за закрила на детето.

Заснеха скандален рап клип с разголени момичета в Съдебната палата (ВИДЕО)

„В това видео вземат участие две малолетни деца. Видимата им възраст е на около 10 години. Те са били наети да участват, като са извършени договорни отношения между фирмата продуцент и родителите на децата. От компанията обясниха, че категорично са спазили закона и са се сдобили с декларация за съгласие от родителите на децата. Те са били на място през цялото време на снимките“, обясни гл. секретар на ДАЗД Теодора Иванова.

Тя допълни, че други органи ще извършват проверка, как снимките на децата участвали в клипа са попаднали в социалните мрежи.

Проверяват заснемането на скандалния клип в Съдебната палата

„Като родител и държавен служител смятам, че има нарушаване на правата на децата независимо, че има подадена такава декларация. Въпросът който стои пред нас е дали тази декларация не е в разрез с родителската отговорност. Ако бъдат установени нередности ще има и санкции за двете страни“, допълни Иванова.