/ Gulliver/Getty Images
Във връзка с констатирани нарушения при заснемане на епизод на филм под заглавие “Rila mountainRunning Wild with Bear Grylls S04E05 Derek Hough 2018“в района на връх Мусала на територията на НП „Рила“ бяха изплатени санкции по два от издадените три акта за установяване на административни нарушения, съобщиха от НП „Рила“.

Снимачният екип на Беър Грилс бил информиран за забраните в „Рила”

За нарушения на режимите и нормите за поведение на територията на Национален парк Рила на българското юридическо лице, отговорно съгласно заповедта с което се разрешава дейността, бяха съставени 3 броя актове за установяване на административни нарушения. По тях бяха издадени 2 броя наказателни постановления за налагане на административна санкция.

Наложените по двете наказателни постановления санкции са за навлизане и плуване във водния басейн на Каракашево езеро и улавяне и умъртвяване на животински видове.

Куп нарушения при филм в парк „Рила“: Ловуване, палене на огън и плуване в езеро (СНИМКИ/ВИДЕО)

Предстои издаване на наказателно постановление от директора на Дирекция „Национален парк Рила“ за неспазване на режимите в парка при заснемането на филма чрез палене на огън на нерегламентирано място в защитената територия. Санкциите са в размер от 1000 до 10 000 лева, съгласно нормативната уредба.

Оцеляващият на предела: Беър Грилс (СНИМКИ)