Полицията в София получи четири високоскоростни автомобила, съобщиха от ОДМВР-София.

На официална церемония в сградата на ГДНП вътрешният министър, заедно с главния секретар на МВР и директора на ГДНП, връчиха ключовете на 86 автомобила за нуждите на пътна полиция в страната, четири от които получи Областна дирекция на МВР-София.

МВР

Това са първите от общо 462 моторни превозни средства, които са осигурени по обществена поръчка със средства от фонд „Пътна безопасност“. От тях 35 са високоскоростни, 200 са леки автомобили, а 227 – високопроходими. В автомобилите, които са на територията на столицата, реално се въвеждат и ПОС терминали, преминали през тестова среда. Това ще позволи на място нарушителят да плати наложената глоба по банков път. От 13 юли още 300 такива устройства ще бъдат въведени и в автомобилите на пътна полиция в страната, уточни вътрешният министър. 

МВР

Министър Стоянов коментира, че в резултат на предприетите и прилагани комплексни мерки –  засилен контрол по пътищата, отнемане на автомобили от пияни и дрогирани шофьори, повишаване на събираемостта, вече отчитаме положителни резултати. Той илюстрира тенденцията в цифри – от началото на годината до момента данните сочат 47 по-малко жертви в сравнение за същия период на миналата година, както и 40-процентно повишаване на събираемостта на наложените глоби.

„Днес правим голяма и силна крачка към победата с пътния травматизъм“, заяви министърът на вътрешните работи. Той пожела на колегите си да шофират внимателно и безаварийно и благодари на екипа от служители, положили огромни усилия за реализацията на проекта.  

МВР

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня