Пламен Моллов е избран за председател на ПГ на НДСВ
Пламен Моллов е избран за председател на ПГ на НДСВ / снимка: Sofia Photo Agency
Депутатите от НДСВ избраха Пламен Моллов за председател на Парламентарната група на партията. За кандидатурата на Моллов, предложена от лидера Симеон Сакскобургготски, са гласували всички 28 присъствали жълти народни представители.

Три промени в правилника на парламентарната група са приели депутатите на НДСВ.

Първата е, че всички решения вече ще се вземат с обикновено мнозинство. Досега председател на групата, неговите заместници, както и номинации за премиери и министри се правеха с квалифицирано мнозинство от депутатите.

Втората промяна е задължението всички депутати да изпълняват решенията на политическото ръководство на НДСВ.

С третата промяна се прекратяват пълномощията на досегашните заместник-председатели на групата, за да се даде възможност на Пламен Моллов да подбере своя екип.

Депутатът Атанас Щерев, който демонстративно напусна заседанието, определи тези промени като нямащи нищо общо с либерализма и поиска оставката на целия политически съвет заради резултатите от изборите.

„Имам амбицията да консолидирам парламентарната група, да се възвърне реактивността й, за да не се разглежда НДСВ като трети, а като основен партньор в управлението”, каза след избора Пламен Моллов.