Питат МВР за самоуправство на гръцки бос у нас
Питат МВР за самоуправство на гръцки бос у нас / снимка: Дарик-Благоевград
Питат МВР за самоуправство на гръцки бос у нас
24345
Питат МВР за самоуправство на гръцки бос у нас
  • Питат МВР за самоуправство на гръцки бос у нас

Депутатът и областен лидер на Атака в Благоевградско - Огнян Тетимов, ще направи парламентарно питане към вътрешния министър Цветан Цветанов относно продължаващото втори месец самоуправство на гръцкия бизнесмен в Сандански Атанасиус Саридус.

Собственикът на шивашката фирма "Марвел" в курортния град, Атанасиус Саридус, е в нелегалност от 13 ноември. Тогава той напуснал Сандански, без да обяви фалит, а в кабинета му останали заключени всички документи и трудови книжки на близо 250 работници, повечето от които са млади майки с деца. Работниците вече втори месец са без пари, не могат да се регистрират и като безработни, тъй като нямат никакви документи, коментира пред Дарик депутатът от Атака Огнян Тетимов.

Време е по случая да се намеси държавата, прокуратурата може да се разпореди да се отключи принудително кабинетът на Саридус, за изземе трудовите книжки на бедстващите граждани на Сандански от самоуправните действия на гръцкия бизнесмен Саридус, заяви Огнян Тетимов, който днес за пореден път е имал среща с работниците в организирана приемна в общинския център.

Интервю с Огнян Тетимов по темата чуйте в прикачения звуков файл