Писателят Станишев бил по-бърз от Антон Дончев и Балзак
Писателят Станишев бил по-бърз от Антон Дончев и Балзак / cнимкa: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова

Премиерът Сергей Станишев съобщи, че не е рационално да се правят прогнози и актуализации на Бюджет 2009, за които няма достатъчно почва. Той допълни, че въпроса за оставките на министри заради спрените от Европа пари няма да бъде тема на предстоящия съвет на коалицията следващата седмица. Днес премиерът представи книгата си, носеща заглавието „Защото сме социалисти".

Премиерът допълни, че сега е важно да се продължи работата по актуализацията на антикризисния план във връзка със световната криза. През следващата седмица Сергей Станишев ще се срещне с работодателски и синдикални организации за водене на разговори за евентуалните мерки, които допълнително трябва да се предприемат във връзка с кризата.

Днес министър- председателя представи пред симпатизанти книгата си „Защото сме социалисти". По време на презентацията стана ясно, че Станишев има намерение да донапише още няколко теми, за които сега не му останало време.

Според рецензента Велислава Дърева тази книжка е написана за пет дни, по-точно за пет вечери, което е нов абсолютен световен и олимпийски рекорд”. „Антон Дончев написа „Време разделно” за 40 дни, толкова е отнел на Балзак „Дядо Горио”, направи аналогия тя.

Авторката на прословутата реплика „Сергей, обади ми се” – 22-годишната „Звездичка” Ирина Йорданова от Костинброд пък показа, че вече е наясно със съдържанието на книгата, акцентирайки на темата със извънземните, където премиерът е описал, че „ако има случайно някое извънземно нашествие, то със сигурност на власт ще бъдат БСП”, разказа тя. Макар че на въпрос „Що е то социализъм?”, тя беше откровена и каза: „Тук ще объркам понятията, съжалявам”.

Цената на книгата „Защото сме социалисти” ще се определи от читателите, а постъпленията от продажбата й ще отидат за предизборната кампания на БСП.