Трима пациенти остават с опасност за живота след тежката катастрофа с автобус край Своге, заяви директорът на Института за спешна помощ „Пирогов“ проф. д-р Асен Балтов. 16 души загинаха, а други бяха ранени при трагичния инцидент в Искърското дефиле на 25 август.

Ден на национален траур заради трагедията край Своге

Шестима от пострадалите при катастрофата с автобус край Своге в бяха настанени в "Пирогов". Трима от тях са с опасност за живота, а за други трима вече няма такава, стана ясно от думите на проф. Балтов.

„Трима са с опасност за живота, но те се лекуват адекватно. Те са в изкуствена кома и на апаратно дишане. Имат тежки белодробни контузии", каза проф. Балтов и добави: „Остават стабилни и не се нуждаят от допълнително подпомагане на сърдечната дейност. Затова смятаме, че най-острият период е овладян. Остава една въпросителна, защото гръдните травми са много тежки, двустранни, те се развиват постепенно в рамките на четири до седем дни”. Балтов подчерта, че „Пирогов“ е мястото, където се прави всичко, което трябва за тяхното лечение.

ВСИЧКО ЗА КАТАСТРОФАТА ЧЕТЕТЕ ТУК 
 
Двама от ранените, за чийто живот опасност няма, ще бъдат настанени в хирургичната и травматологичната клиника в болницата. И тримата пострадали остават под наблюдение в лечебното заведение.

27 август е ден на национален траур за жертвите на тежкия пътен инцидент от събота.