Пиян шофьор блъсна с ТИР три къщи в монтанско село
Пиян шофьор блъсна с ТИР три къщи в монтанско село / снимкa: DarikNews

ТИР с ремарке, пътуващ по главния път Е-79, се блъснал в три къщи в монтанското село Студено буче, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана. От удара на къщите са нанесени значителни щети - те са частично разрушени от едната им страна. При инцидента няма тежко пострадали, един човек е откаран в Центъра за спешна медицинска помощ в Монтана, където установили, че има охлузни рани.

Причината за катастрофата е употреба на алкохол от страна на 37-годишния водач от Бургас, съобщават органите на реда. Той е шофирал с концентрация на алкохол в кръвта 2,30 промила. Със заповед на районния прокурор в Монтана Емил Александров водачът на ТИР-а е задържан за 72 часа, след което ще му бъде поискана от съда постоянна мярка "задържане под стража".

От полицията в Монтана съобщиха още, че задържаният е криминално проявен и е арестуван 14 пъти: пет пъти - за хулиганство, пет пъти - за кражби, и четири пъти - за шофиране след употреба на алкохол. От там уточниха, че той е бил нает на работа от фирма в Несебър, за да превози с тежкотоварния камион акумулатори от завода в Монтана до Германия. Водачът потеглил от Монтана към ГКПП-Видин към 22.30 часа снощи. Десетина минути по-късно е направил катастрофата в Студено буче.

Цяла сутрин екипи на „Гражданска защита" от Монтана са разчиствали главния път Е-79.