Пицария се запали в Пловдив
Пицария се запали в Пловдив / cнимкa: Sofia Photo Agency

Пожар избухна в комплекс „Сани” в жилищен комплекс „Тракия” в Пловдив тази сутрин. Горя пицарията в Търговския център на метри от супермаркета. Огънят е избухнал към 9.15 часа, по първоначални данни пламъците са тръгнали от скара. По неофициална информация, е имало проблем с филтрите й.

Шест противопожарни коли и една аварийна са гасили пожара, като проблем е било голямото задимяване и дървеното оборудване в пицарията. Към момента няма данни за пострадали. Заради ранния час в заведението е имало само няколко клиенти, които незабавно са напуснали.

Огънят е загасен за час.

Пицарията е собственост на фирма „Ацо и Си”, която има и складове за хранителни стоки на „Брезовско шосе”. По данни на персонала от магазините в Търговския център, в последната година скарата на заведението се е подпалвала три пъти заради проблем с филтрите. Търговците на дрехи в комплекса се оплакаха, че стоката им е почерняла и вмирисана от дима. Заради опушването на 30-ината обекта в двуетажната сграда вероятно ще се наложи пребоядисване, но други щети в магазините няма.

Новини от Пловдив