ПФК Пирин-Благоевград е на групировката Г-15, Калъмбов е нелигитимен
ПФК Пирин-Благоевград е на групировката Г-15, Калъмбов е нелигитимен / снимка: Дарик - Благоевград

С решение от 22 октомври съдът прогласи благоевградския футболен бос Методи Калъмбов и съдружниците му – Борис Тасев, и синът на Калъмбов – Сергей, за нелегитимни собственици на ПФК "Пирин". Новината обявиха на пресконференция членовете на Надзорния съвет на легитимния, според съда, ФК "Пирин"-Благоевград – Петър Байкушев и Емил Павлов.

Ще се борим с всички сили Методи Калъмбов и другият футболен президент в Благоевград – Николай Галчев, да нямат право отборите им да носят наименованието "Пирин", заяви Петър Байкушев.

Според последното актуално състояние и удостоверение от Агенцията по вписванията, законните собственици на футболния клуб в Благоевград са съдружниците в така наречената групировка "Г-15". В Надзорния съвет на дружеството са вписани Емил Павлов, Георги Тозев и Петър Байкушев. В Управителния съвет на на "Пирин"-Благоевград до 2011 г. са вписани Росен Кацимерски, Съби Дашев и общинския съветник Васил Миладинов.

Според Петър Байкушев и Емил Павлов, строителният предприемач и президент на другия "Пирин" – Николай Галчев, трябва да смени името на отбора си, тъй като той е правоприемник на бившия клуб "Македонска слава".