Петър Стоянов - Сумиста беше прегледан в болница
Петър Стоянов - Сумиста беше прегледан в болница / снимкa: Дарик - Шумен

Петър Стоянов - Сумиста беше приет със сърдечни оплаквания в Спешното отделение на шуменската болница и по-късно освободен.  

Той беше изведен от болницата и беше върнат в следствения арест. Пред Дарик дежурният лекар на Спешно отделение д-р Кръстьо Кръстев заяви, че направените изследвания на Сумиста са били с нормални показатели.

„Всичко беше наред, има само малко високо кръвно", обясни лекарят. Той добави, че са му били направени кръвна картина и сърдечни ензими.

По-рано на Сумиста бяха направени и две кардиограми, той беше прегледан и от кардиолог.

Сумиста бе доведен в шуменския арест вчера, след като бе задържан в София. Прокуратурата му повдигна три обвинения.

Първото за съучастие, като подбудител и помагач за убийството на Борислав Георгиев, извършено в София на 5 април 2008 година. Второто обвинение срещу Петър Стоянов е за съучастие, като подбудител за убийството на шуменския бизнесмен Румен Рачев, извършено на 3 юли 2009 г. Третото обвинение е за организиране и ръководене на престъпна група, действала на територията на София, Велико Търново, Пловдив и Шумен в периода от 2006 година до юли тази година. 

По-рано обвинения за съучастие в убийството на Рачев бяха повдигнати срещу Васил Костов, Янко Попов и Райчо Стойнев, на които е наложена постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража". Очаква се прокуратурата да поиска постоянен арест и за Петър Стоянов - Сумиста.