Петър Димитров: Скандалите в МВР не са пролетна буря
Петър Димитров: Скандалите в МВР не са пролетна буря / netinfo
Министърът на икономиката и енергетиката Петър Димитров коментира скандалите в МВР като процеси с оздравителен ефект. Димитров участва в дискусия за Манифеста „Нова социална Европа” на Партията на европейските социалисти, организирана от БСП.

Според министър Петър Димитров ако бъде доказана връзка между скандалите в МВР и фигура от сегашния кабинет, то ще бъдат предприети съответните оздравителни мерки.

Димитров допълни: „Според мен това, което е добро, е, че благодарение на появата на второ ниво на контрол на МВР научаваме интересни неща за МВР. Това е в интерес на обществото. Този път не става въпрос за пролетна буря, а действително за оздравителни процеси и е хубаво тези процеси да се случват, каквато и да е цената персонална. Ако щете и политическа”.

По повод предстоящата среща на лидерите от тройната коалиция, министър Димитров обясни, че тя все още не е насрочена, но трябва да се проведе, за да се вземе решение за действията на правителството: "Не може след заседание на една от париите да се обяви какво ще направи правителството. Това е обща консолидирана отговорност. Не можем да парцелираме министрите и да твърдим, че това е работа само на една от партиите".