Петков: Ще има още отстранени полицаи след ареста на Иван Иванов
Петков: Ще има още отстранени полицаи след ареста на Иван Иванов / снимка: Sofia Photo Agency

Ще има още отстранени служители на МВР след ареста на заместник-директора на ГДБОП Иван Иванов, съобщи в Пловдив вътрешният министър Румен Петков, след края на годишното съвещание на директорите на ОДП. Вътрешният министър не е разпореждал проверка по случая с Иван Иванов и не знае досега да е имало разработка на МВР срещу подчинения му заместник на ГДБОП, който бе арестуван вчера.

Първо, вътрешна проверка не бива да разпореждам, защото тече проверка на агенцията, разпоредена от прокуратурата и ако аз разпоредя каквато и да е вътрешна проверка, ще има едно припокриване и най-малкото, което е, ще се създаде впечатление, че се опитваме с вътрешната проверка да повлияем на разпоредената от прокуратурата, каза Петков. Вътрешният министър уточни, че не би искал да влияе върху хода на разследването.

Но въпросът, който задавате със СРС е изключително интересен и аз много държа прокуратурата и агенцията да стигнат до неговия отговор и да го кажат публично, каза още Петков.

Главният секретар на МВР комисар Валентин Петров заяви, че ще изчака търпеливо прокуратурата да си свърши работата и тогава може да говори по случая „Иванов”.

Вътрешният министър категорично отрече за връзка между случая „Куйович” и случая „Иван Иванов”.

Други новини от Пловдив