Петков: Несериозно е президентът да бъде спряган в скандала
Петков: Несериозно е президентът да бъде спряган в скандала / netinfo

МВР е изпълнило стриктно и професионално възложените му задачи в рамките на разследването по делото “Топлофикация”. Това каза в кулоарите на парламента министърът на вътрешните работи Румен Петков.

Пред журналистите министър Петков заяви, че в МВР няма снимки, за каквито се говори в рамките на скандала “Александров-Овчаров”. Това със снимките е много куха материя – за мен е непочтено да се правят импровизации на гърба на г-н Фратини и на гърба на български политици, каза министърът.

По думите му е вън от съмнение, че в рамките на разследването са използвани специални разузнавателни средства. Предприети са определени действия от прокуратурата и на вътрешното министерство са възложени определени задачи – всички те са изпълнени абсолютно стриктно и в рамките на закона, каза още Румен Петков.

Според него е несериозно да се спряга името на президента Георги Първанов в скандала. За напрежение между мен и г-н Овчаров се говори от 2000-та година и досега поне не виждам с нещо да е аргументирано такова напрежение – коментира министър Петков.

Има известно напрежение в обществото като цяло, а БСП е част от обществото и то – голяма част – така Румен Петков отговори на въпроса дали в партията има напрежение след избухването на скандала. По повод лансирания от Волен Сидеров сценарий, според който Румен Петков бил спряган за премиер, вътрешният министър каза: “Това, че някой не си е изпил хапчетата, няма как да коментирам. Неща, които са проблем на здравната комисия, не могат да бъдат проблем на вътрешното министерство”.

Министърът на вътрешните работи отново подчерта, че експерта от ЕК, който кани страната ни, няма да участва в разследването, а е поканен да се запознае с извършеното досега по делото “Топлофикация”. Не се нуждаем от помощ – разполагаме с ресурса, с волята и с подготвени кадри да доведем всичко докрай – заяви Румен Петков.