Петков: Да не се спекулира с темата изборен туризъм
Петков: Да не се спекулира с темата изборен туризъм / снимка: Sofia Photo Agency

Министърът на вътрешните работи Румен Петков призова в ефира на Дарик да не се спекулира с темата изборен туризъм. Той обаче открои като политически успех нетърпимостта на българските граждани към купуването на гласове у нас.

В изборното студио на Дарик министърът съобщи, че вече е задържан авторът на заплахите към него. През последните три месеца точно тази заплаха ми е последната грижа, каза още Петков.

По-рано на влизане в НДК, министър Петков заяви пред журналисти, че е необходимо да се направи сериозен анализ на режима на регистрация на политическите партии от предходните местни избори насам.

Според Петков е необходимо да се обмислят и възможностите за санкциониране както на тези, които купуват гласове, така и на тези, които продават вота си. Освен това е нужно да се обмисли възможността прокуратурата да се самосезира.

Според министъра на вътрешните работи въпреки третата позиция на кандидата на партията в София Бриго Аспарухов, с изборните резултати БСП е утвърдила позициите си в страната. Важно е да се погледнат резултатите в национален мащаб, защото партията се представи много убедително, подчерта Румен Петков.