Петко Сертов се прибра в България
Петко Сертов се прибра в България / снимка: БГНЕС, архив
Петко Сертов се върна в България
77321
Петко Сертов се върна в България
  • Петко Сертов се върна в България

Бившият шеф на ДАНС Петко Сертов се е прибрал в България. Това съобщи пред журналисти вътрешният министър Веселин Вучков. По думите му, той е преминал границата с автомобил, заедно с брат си и съпругата си. Като причина за отсъствието си Сертов е посочил пътен инцидент.

„Сертов се прибра в България с автомобил, управляван от брат му. В колата беше и неговата съпруга. Това стана в 01.30 часа на ГКПП-Кулата, в посока България. Той заяви, че е претърпял лек пътен инцидент в Гърция, което е наложило лечение и след това доброволно, без никакви данни за сериозни здравословни проблеми вече си е в България и днес ще бъде снет от издирване от всички международни информационни системи. Благодаря на семейството за съдействието, което ни оказа през последните седмици и с това смятаме, че случаят е приключен", добави министър Вучков.

Бившият председател на ДАНС изчезна на 5 декември тази година. За изчезването му съобщи съпругата му. До този момент беше изяснено, че същия ден около 18,30 часа Сертов е напуснал България в посока Гърция със сребрист Опел - автомобил, който той управлявал. Преди Коледа стана ясно, че МВР има информация за него от Гърция. Петко Сертов се е регистрирал в хотел до жп гара “Лариса” в Атина на 20 декември и е останал там за 2 нощувки.