Петко Сертов е обявен за издирване и чрез Интерпол
Петко Сертов е обявен за издирване и чрез Интерпол / netinfo

Бившият председател на ДАНС Петко Сертов е обявен за издирване и чрез "Интерпол". Данните за него са публикувани в официалния сайт на "Интерпол", в раздела за изчезнали хора.

Сертов изчезна безследно в петък вечерта, около 18.00 ч., като е оставил в дома си двата си мобилни телефона и е потеглил с автомобила си.

bTV съобщи, че разполага с видеозапис, който показва последните стъпки на бившия председател на ДАНС, преди да изчезне безследно. Кадрите са запечатали излизането от дома му в центъра на София в петък следобед. Петко Сертов напуска дома си в петък минути преди 15.00 часа, показват записите от камери. Той се отдалечава от жилището си пеша. Носи със себе си единствено чанта.

Вътрешният министър Веселин Вучков каза във вторник, че в полицията няма постъпила информация някой да е виждал Петко Сертов от петък насам. Вучков отказа да коментира информацията, че в петък следобед бившият шеф на ДАНС е изтеглил голяма сума пари от банков клон, а главният секретар на МВР Светлозар Лазаров обяви, че няма данни Сертов да се е регистрирал в хотел, каквито твърдения се появиха в медиите.

От вътрешното министерство апелираха и към хората, ако някой има конкретна информация затова къде е бившият председател на ДАНС, да се обади.

Очаква се в сряда полицията да оповести повече данни по издирването на Сертов.

Петко Сертов бе първият директор на ДАНС от създаването на агенцията през 2008 г. до лятото на 2009 г., когато бе освободен от агенцията. Впоследствие той оглавяваше и създадения през 2009 г. Център за превенция и противодействие на корупцията и организираната престъпност към Министерския съвет (БОРКОР).