/ dariknews.bg
Пет са жертвите на тежката катастрофа между врачанските села Борован и Девене, която стана преди обяд.  По-рано бе съобщено, че четирима душа са загинали на място при пътния инцидент, а двама пострадали са откарани към болница. Единият от ранените е издъхнал, съобщи БНР.

Произшествието е станало около 11.40 ч. на пътния участък между Борован и Девене. Челно са се ударили два автомобила. По неустановени до момента причини на прав участък в сухото и топло време автомобил "Пежо" се завъртял странично на шосето. В този момент насреща идвал "Фолксваген Поло" и двете коли се сблъскали челно.

Четирима загинали при катастрофа на пътя за Борован

От удара френският автомобил се преобърнал в канавка. Три от жертвите са пътували в "Пежо"-то. Загинала е и жена, возеща се във "Фолксваген"-а.

В "Фолксваген"-а пътували мъж и жена от Козлодуй, които с приятели в още една кола, отивали на гости в Девене за празника.
 
С "Пежо"-то пък се движело семейство от Девене - мъж, жена и двете им деца, които пътували към Борован. Екипи на "Гражданска защита", полиция и пожарна вадили близо 30 минути хората изпод смачканите ламарини. Майката и двете деца обаче са загинали.

Шофьорите на двете коли са откарани с линейки в болницата във Враца. Шофьорът на "Пежото", който е бил с тежки наранявания, е починал. Състоянието на другия водач е стабилно.