Пет месеца условно за грабеж на пържоли
Пет месеца условно за грабеж на пържоли / DarikNews, Любима Калпачка
Пет месеца условно за грабеж на пържоли
25312
Пет месеца условно за грабеж на пържоли
  • Пет месеца условно за грабеж на пържоли

Тричленен състав на Районен съд - Благоевград, председателстван от магистрата Владимир Пензов, наказа сурово грабител на торбичка с пържоли.

Благоевградчанинът Стефан Митов отърва затвора, каквото бе искането на прокуратурата. Съдът постанови пет месеца лишаване от свобода условно, със срок на изпитание от три години.

Наказателният процес срещу Стефан Митов приключи в рамките на едно заседание. Делото трябваше да се отложи заради отсъствието на съдебната заседателка Виолета Попова, но по настояване на Митов тя бе заменена, а председателят Владимир Пензов даде нов старт с цел спазване на основния принцип за неизменност на състава.

Стефан Митов е обвиняем от лятото на миналата година. Тогава той грабнал торбичка с десет килограма месо от ръцете на своя приятел Стоян Александров. Кражбата станал в градинката пред минералната баня в Благоевград. Свидетел на престъплението бил трети мъж от компанията на Стефан Митов - Симеон Караманолев.

"Стоян си беше купил свинско шкембе и някакви черва, а не пържоли. После кучето ги изяде. Откъде у него 90 лева за 10 кила месо", коментира пред Дарик осъденият Стефан Митов. Той поясни още, че не е ограбил Александров, а е взел торбичката му, оставена на пейка в градинката.

Още от признанията на Стефан Митов, направени с хлипане минути преди присъдата, чуйте в прикачения звуков файл.