/ Снимка: Дарик, архив
Пешеходец е загинал след инцидент с мотор на софийския Околовръстен път между кварталите „Филиповци“ и „Люлин“ 4. Това съобщи Агенция „Фокус“, като се позова на МВР. Сигналът за инцидента е подаден към 13.30 ч. Пешеходецът е блъснат от моторист, вследствие на което е паднал от мост и е починал на място.
 
Около час преди инцидента на околовръстното Опел удари полицейски автомобил в квартал "Бояна"в столицата. При катастрофата няма сериозно пострадали. По първоначални данни двама полицейски служители, които се придвижвали със служебен автомобил, спрели в крайната дясна лента в района на пътен възел „Бояна“ заради съмнение за технически проблем в колата.

В същото време оттам с висока скорост преминал „Опел“ с благоевградска регистрация, който блъснал полицейската кола. От удара тя се е преобърнала в канавката. Полицаите са били извън автомобила. На място са пристигнали екипи на полицията, униформените са прегледани, няма данни за причинени сериозни контузии, единият е откаран в болница за допълнителен преглед.