Пернишкият съд даде доживотна присъда на подсъдим за убийство
Пернишкият съд даде доживотна присъда на подсъдим за убийство / снимка: Sofia Photo Agency, архив
Пернишкият съд даде доживотна присъда на подсъдим за убийство
31293
Пернишкият съд даде доживотна присъда на подсъдим за убийство
  • Пернишкият съд даде доживотна присъда на подсъдим за убийство

27-годишен убиец получи доживотна присъда от Пернишкия съд. Здравко Васев беше подсъдим за убийство извършено в края на миналата година в село Рударци. Васев получи доживотна присъда като се възползва от правото на съкратено следствие и направи самопризнания. Това е най-тежкото наказание след отмяната на чл. 369а от НПК при случаите на умишлено причинена смърт.

През последния месец  27-годишният мъж, който е живял в домове за изоставени деца преди да дойде като строител в пернишкото село Рударци, е вторият убиец, след Станислав Ангелов-Сиси, който се възползва от новите привилегии в НПК.

Васев умъртви по особено жесток начин 27-годишния Веселин Благоев на 22 октомври м.г. той причакал жертвата си пред заведение в селото и му нанесъл множество удари с нож в областта на главата и тялото. Трупът на Веселин беше открит от роднини на момчето под моста на местната река. Семейството на Веселин поиска пред магистратите кръвнина от общо 180 000 лева. Осъденият е с право да обжалва наложената му присъда.