/ iStock/Getty Images
Пенсионер на 75 г. е загинал при пожар в земенското село Дивля, съобщиха от Районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението". Трагичният инцидент станал след 20.00 часа в понеделник. Младежи видели горяща къща в центъра на селото и подали сигнал на тел. 112 в 20.26 часа.

На място пристигнали два пожарни автомобила от Радомир и Земен. Горели са две от стаите и половината покрив на къщата. Огнеборците са намерили вътре овъгленото тяло на Тодор Николов.

Унищожена е 30 кв. м покривна конструкция, бяла техника, домашно имущество. Пожарникарите са спасили две сгради и половината от къщата на площ 60 кв. м.

"Загиналият е живеел сам", разказа на БТА кметският наместник на Дивля Марияна Милкова. Той обитавал една стая в пострадалата къща, предоставена му от земеделския производител Иван Миладински. Николов имал болни крака и не можел да стигне до своя дом, намиращ се във висока махала на два км от центъра на селото, посочи Милкова. Затова Миладински му осигурил стая, грижел се за него.

"В понеделник следобед загиналият бил навестен от сестра си, която го оставила да спи. В стаята била включена електрическа печка - духалка, от която се предполага, че е тръгнал пожарът", каза кметският наместник.

Загиналият е баща на четири дъщери, има и съпруга, с която са разделени и живее в друго населено място.
БТА