Компания за филми купи половината от вестниците на Делян Пеевски. "Ню Имидж България" е подписала предварителен договор за придобиване на "Телеграф Медиа". Това стана ясно от съобщение до медиите от управителите на "Интръст" ЕАД и "Ню Имидж България" ЕАД.
 
Компанията, която е известна у нас със снимането на редица екшън продукции, купува 50% от капитала на „Телеграф Медиа“ ЕООД, дружество - издател на печатните медии „Телеграф“, „Монитор“, „Политика“ и „Меридиан мач“, и акционер в регионалната медия „Издателска къща Борба“ АД.
 
Тези вестници са сред най-купуваните в страната, като всекидневникът „Телеграф“ е изданието с най-висок тираж и продаваемост на българския вестникарски пазар.
 
„Ню Имидж България“ ЕАД създава специално за целта на сделката ново дъщерно дружество, което да придобие дяловото участие.
 
„Ню Имидж България“ ЕАД е част от американската компания „Ню Имидж“, чиято дейност е производство на филми, собственик e на филмовото студио „Ню Бояна Филм“ и е добре позната в България.
 
„Телеграф Медия“ пък е част от медиийната империя на депутата от ДПС Делян Пеевски. Приключването на сделката ще се извърши след произнасяне на Комисията за защита на конкуренцията.