Инициативата за "Росенец" я изработихме заедно с ГЕРБ, ДБ веднага се включиха, ПП умуваха, а днес с изненада научавам, че е тяхна инициатива. Това е много стара наша идея, държавата нищо не направи по времето на служебните кабинети по тази тема с отнемането на "Росенец". Това заяви депутатът от ДПС Делян Пеевски по темата с идеята за отнемане на концесията на пристанище "Росенец".

"Днес внасяме всички заедно проекта за "Росенец", в момента го подписваме, за да се приключи безконтролният внос и износ, за нас с "Лукойл" се финансира войната. Не може една частна компания да притежава врата на държавната граница. Ние се позоваваме на това, че това е една руска компания, и държавата трябва да има пълен контрол. Очакваме да подпишат колегите и за особен представител, за да се види какво се прави", заяви още Пеевски.

Радев: Ще разберем дали предложението за „Росенец“ е кризисен пиар, или корпоративни апетити

Той коментира и темата с постройките на "Росенец". "За тях има дела. Нека приключат и ще видим как ще се произнесе българският съд", коментира народният представител.

"ДПС не е във властта. Това си е техен механизъм. Ние не участваме. Ще участваме в гласуванията, където се изисква мнозинство от 160 депутати, като за регулаторите и ВСС", заяви той.