ПД  „Социалдемократи подкрепя седмия вот на недоверие към правителството
ПД „Социалдемократи подкрепя седмия вот на недоверие към правителството / снимка: Sofia Photo Agency
Политическо движение „Социалдемократи" ще подкрепи инициирания от ДСБ и СДС седми вот на недоверие към кабинета „Станишев”. Лидерът на движението Николай Камов обясни мотивите за поисканата оставка на управляващите с думите, че „това правителство отдавна е загубило доверието”.

„Преценката ни е, че състоянието на проблемите е достигнало равнището отпреди 1998 година, когато мафията господстваше, с ясно очертана тенденция към сериозно увеличаване през последните четири години. Недоверието към правителството с всеки един ден нараства заради неспособността му да предложи адекватни мерки, свързани с вече дошлата в България криза”, коментира още Николай Камов.

По думите му страната ни е една от малкото, ако не и единствената, в Европейския съюз, която няма ясен план за справяне с кризата. Затова движението подкрепило НДСВ за промяна на тестовете в Конституцията. „След като чухме изявленията на останалите партии от управляващото мнозинство, е пределно ясно, че ако НДСВ иска действително изборите да бъдат на една дата, единствената възможност за това е да подкрепят вота на недоверие”, заяви още Николай Камов.